Povestea uimitoare a unui orfan roman, fara antebrate, care studiaza la Oxford

Un orfan roman a avut o sansa extraordinara in anul 1993, cand a fost adoptat de catre o familie britanica. Desi era nascut fara antebrate si cu un picior deformat, copilul de atunci, care astazi are 20 de ani, studiaza acum la Oxford.
 The Sun publica povestea unui orfan roman, pe nume Cornel, nascut in 1991, fara antebrate si cu o deformatie a piciorului drept. Mama sa a avut un soc dupa nastere si l-a parasit.

Un doctor i-a dat doar cateva zile sanse sa traiasca. Copilul a fost dus intr-un orfelinat de la tara. Dar soarta lui Cornel a fost una norocoasa.

Doreen Munn, o britanica, mama a patru fete, a fost atat de impresionata de imaginile orfanilor romani, incat a venit cu un camion de ajutoare pentru acestia. "In 1992, am fost intr-o calatorie in nordul Romaniei, pentru a vedea cum a fost utilizat ajutorul adus de noi", a spus Ken, sotul lui Doreen.

"Am cerut sa vad orfelinatul si un medic ne-a spus ca un copil de sapte luni, Cornel, avea nevoie de o interventie chirurgicala. Venind inapoi in Marea Britanie, Doreen a vorbit despre situatia lui Cornel si un spital a promis ca-l va ajuta", a declarat Ken.

In 1993, Cornel a fost adoptat de catre familia lui Doreen si Ken. Dupa sosirea in Anglia, medicii au decis sa-i amputeze piciorul drept, care era deformat.

Acum, in varsta de 20 de ani, baiatul studiaza filosofia si teologia la Oxford. In afara de studiile sale, Cornel a infiintat o organizatie caritabila, care sa ajute persoanele cu handicap din Romania.

"Motivatia mea pentru infiinatarea acestei asociatii caritabile a fost simpla: pentru a oferi oamenilor cu handicap din Romania aceleasi oportunitati, pe care le-am avut eu", a spus Cornel.





Sursa foto, articol: The Sun