8 fapte bune pe care le poti face astazi

Felul nostru de a fi este unul natural si caritabil, si credem ca din orice experienta negativa, poate iesi ceva pozitiv. O experienta pozitiva este intampinata de o alta experienta pozitiva, mai mult ca sigur, iar daca tot mai multi oameni ar face fapte bune in fiecare zi, acest avant ar continua sa creasca. Noi prevedem o reactie pozitiva in lant de fapte bune, cu oamenii mai buni, mai rabdatori si intelegatori, si mai toleranti fata de cei neajutorati.
 
Cu toate ca majoritatea din urmatoarele 8 fapte bune nu sunt decat exemple din viata reala, este bine cateodata sa ne amintim de ele. In loc sa te concentrezi pe aspectele negative ale vietii si asupra propriilor probleme, concentreaza-te pe cum ii poti ajuta pe altii, si fa fapte bune de cate ori poti. Faptele bune pe care le faci pentru ceilalti mai neajutorati se vor intoarce in favoarea ta in diverse moduri.

Urmatoarele 8 fapte bune sunt modalitati simple sa faci fapte bune, atat pentru oameni, cat si pentru animale, mai ales ca poti sa incepi de astazi. 

1. Daca citesti unul din articolele noastre, care ti se pare util si inteligent, lasa-ne in pagina un comentariu de apreciere. Multi din utilizatorii nostri ne lasa comentarii cand vor sa-si exprime parerea, incuranjand astfel noi comentarii, in timp ce alti utilizatori nu acorda atentie acestui aspect. Fa-ti timp sa citesti macar cate un articol pe zi, si daca iti place unul, spune-ne.

2. Ai carti pe care nu le mai vrei sau nu le mai citesti? Nu le arunca. Fa o fapta buna si doneaza-le.
 
3. Oamenii batrani care locuiesc singuri poti fi uneori deprimati sau tristi, chiar daca au o viata ocupata. Viziteaza sau suna un vechi prieten batran si transmite-i ca voiai sa ma vorbesti cu el si sa stii ce mai face. Poate ca o sa te simti si tu singur intr-o zi, asteptand sa-ti spuna cineva o vorba buna.

4. Ia in considerare cantitatea de mancare pe care o prepari si ramane in frigider. Doneaza pachete de mancare unei cantine sociale sau unui centru de batrani, sau doneaza mancare pentru caini si pisici, asociatiei de animale din zona in care locuiesti. 

5. De cate ori nu ai trecut pe la un magazin, supermarket, restaurant, brutarie, benzinarie, poate chiar si un cinematograf si nu ai observat recipientele care solicita donatii de bani? Pe aceste cutii se gaseste de obicei, afisul campaniei ori cauzei sociale pentru care se face colectarea de fonduri, sau imaginea persoanei care are nevoie de ajutor. Nu vrem sa ne gandim la asemenea lucruri, dar acolo putea o fi o cunostiinta de a ta. Doneaza maruntisul unei asociatii caritabile, sau unei persoane care se confrunta cu o situatie dificila in viata, chiar daca este vorba doar de cativa lei. Monedele si bacnotele de 1 leu se strang mai repede decat crezi, de unde se poate strange o suma mare de bani, iar astfel de fapte bune pot salva vieti.

6. Daca ai imbracaminte sau obiecte casnice pe care nu le mai folosesti, nu le transforma in carpe. Fa o fapta buna si doneaza haine purtate si bine intretinute sau alte obiecte inutile pentru tine.

7. Societatea nostra este depasita de cantitatea de deseuri pe care o produce si se ingroapa in gunoi. Recicleaza in loc sa arunci pur si simplu toate lucrurile. Adu-ti contributia in colectarea selectiva a deseurilor si ajuta sa patram lumea mai curata. Faptele bune pe care le facem pentru generatiile viitoare sunt cele care conteaza cel mai mult pana la urma.

8. Un simplu „salut” sau „sa ai o zi frumoasa” nu ar trebui sa intre pe lista de fapte bune, dar multi din cei din jurul nostru sunt nepoliticosi si nu constientizeaza nevoile celorlalti. Spune oamenilor din jurul tau „multumesc”, si poate ca o sa le faci ziua un pic mai buna cu un gest care face parte din bunatatea noastra.

Acestea sunt doar cateva exemple de fapte bune pe care le putem face pentru a-i ajuta pe cei de langa noi. Actiunile pozitive le intrec pe cele negative, iar cea mai buna modalitate de a realiza acest lucru este sa facem fapte bune.

Sursa: imparte.ro